Zdrowe nawyki żywieniowe to recepta na długowieczność. Dzięki właściwie skomponowanej diecie możemy cieszyć się zdrowiem, bystrością umysłu, doskonałą pamięcią, pozytywnym nastawieniem i energią do działania. Korzystając z badań genetycznych i badań nietolerancji pokarmowych, możemy określić i wyłączyć z diety produkty, które nie są akceptowane przez nasz organizm.
Na podstawie badań krwi, wywiadu i analizy dotychczasowych nawyków żywieniowych dietetyk przygotowuje listę zaleceń dietetycznych. Obejmują ona rekomendację produktów i składników odżywczych, które w zależności od stanu zdrowia Pacjenta są wykluczane lub dodawane do jadłospisu. Wdrożenie określonych modyfikacji w codziennym menu pozwala na osiągnięcie zakładanych celów zdrowotnych i estetycznych. Pacjent na podstawie zaleceń sam komponuje swoje posiłki.
30 min
Plan zdrowego żywienia to nauka właściwego dobierania produktów oraz składników odżywczych. Zbilansowana dieta odpowiada za właściwe odżywienie organizmu i wsparcie zachodzących w nim procesów. Wspólnie z lekarzem lub dietetykiem omówisz plan stopniowego wdrożenia naturalnych, nieprzetworzonych produktów wysokiej jakości do Twojego codziennego jadłospisu.
ciało
Dieta lecznicza opiera się na wsparciu terapii farmakologicznej właściwym sposobem odżywiania. Każda choroba przewlekła jest obciążeniem dla organizmu. Odpowiednio zbilansowana dieta, skomponowana w oparciu o szczegółowe badania, może w znaczący sposób wesprzeć terapię oraz wzmocnić organizm. Gdy konieczne jest wykluczenie z jadłospisu części składników, opracowywana jest lista produktów alternatywnych.
30 min
1
Dieta dla osób aktywnych składa się z harmonogramu posiłków, rozpisanych na poszczególne dni tygodnia, w godzinach stałych lub uzależnionych od aktywności fizycznej.
30 min
1
Dieta okołooperacyjna to spersonalizowany plan żywieniowy wspierający leczenie zabiegowe, dostosowany do zaleceń pooperacyjnych oraz obciążeń zdrowotnych Pacjenta.
20 min
Każda dieta opiera się o zbilansowany harmonogram posiłków – dostosowany do preferencji organizmu, wykluczający składniki uczulające i nietolerowane. Właściwe nawyki żywieniowe to podstawa działania. By dobrze zaprojektować jadłospis, konieczne jest poznanie Twoich aktualnych oczekiwań. Sporządź tygodniowy dzienniczek, w którym zapiszesz zjedzone posiłki i wypite napoje. Będzie to podstawa do analizy i stworzenia planu żywieniowego. Jeśli leczysz się na choroby przewlekłe, koniecznie poinformuj o tym dietetyka. Ważne jest, by dieta wspomagała leczenie farmakologiczne lub zabiegowe.
Nasi doradcy chętnie odpowiedzą na Twoje pytania. Wybierz preferowaną formę kontaktu.
Chcesz dowiedzieć się więcej?
Skontaktuj się z nami